Kleutercursus blokfluit 'Fluiten met visjes'

‘Fluiten met visjes’ is dé methode om spelenderwijs blokfluit te leren spelen. De kleuters leren stap voor stap alles over klanken, noten en natuurlijk ook over de blokfluit zelf. Het leuke van de methode is, dat de visjes langzamerhand ‘veranderen’ in echte noten. Zo gaat muziek maken eigenlijk vanzelf!

Door middel van een begeleidend verhaal/liedje in versvorm maken kinderen spelenderwijs kennis met de vijf tonen van de blokfluit, die alleen met de linkerhand te spelen zijn. Zo komen ook lang, kort, hoog en laag aan de orde. Alles vanuit de belevingswereld van het kind. Het gaat allemaal om een kikkervisje, een noot, die zwemt van hoog naar lager en weer terug. Aan het eind van het verhaal is het een muzieknoot geworden, gevangen in een scheepsnet (de notenbalk).

Deze speciale blokfluitcursus is bedoeld voor jonge kinderen die nog niet of nog maar net met lezen bezig zijn, zoals kinderen van 5 en 6 jaar. Ook is de cursus zeer geschikt voor kinderen in het speciale basisonderwijs. De cursus bestaat uit drie en tien lessen en er wordt gestart zodra voldoende aanmeldingen binnen zijn. De drie lessen zijn ideaal om eens kennis te maken, en daarna kan via de 10 lessen verder gewerkt worden. En zo ontdekken ook jonge kinderen hoe ontzettend leuk blokfluitspelen is! 


 

Docent Lesdag
Ad van Vliet Maandag, woensdag, donderdag,

Bij voldoende interesse en beschikbaarheid van een docent zijn andere dagen ook mogelijk.

Cursus-aanbod

Korte cursussen
Leeftijd Lessen Tarief Lesduur
5-6 jaar 3 € 37,50 Afhankelijk van groepsgrootte inschrijven
5-6 jaar 10 € 125,- Afhankelijk van de groepsgrootte inschrijven

Subsidiemogelijkheden cursus blok