Examens

Eenmaal per jaar worden leerlingen die daaraan toe zijn, getoetst op A, B, C en D-niveau. De docent(e) bepaalt op welk niveau de leerling speelt en overlegt met de leerling of hij/zij deel wil nemen aan het examen. Na overleg tussen de docent en cursist is het nog wel noodzakelijk dat de cursist zich inschrijft voor het betreffende examen.

De leerlingen die het een examen afleggen kunnen hiervoor eerst theorielessen volgen. In deze lessen wordt de examenstof behandeld van het betreffende niveau. Na afloop van deze lessen wordt, voor het praktische examen, een schriftelijk theorie-examen afgenomen. Bij de prijs voor het theorie-examen zit ook één herexamen in. Na het slagen voor het theorie-examen wacht het praktijkexamen. Deze examens vinden plaats in de speciale examenweek.

Het is niet noodzakelijk om voor het complete pakket (theorielessen, theorieboek, theorie-examen en praktijkexamen) in te schrijven. Ook kan ingeschreven worden voor losse modules (bijvoorbeeld de combinatie 'theorieboek, theorie-examen en praktijkexamen' als het volgen van speciale theorielessen niet nodig is). Na het klikken op het inschrijfblokje (de hier vermelde prijzen betreffen het complete pakket) bestaat de mogelijkheid voor een ander pakket dan het volledige te kiezen. Bij inschrijving voor theorieles, graag in het 'opmerkingenveld' op het inschrijfformulier vermelden welk moment voor de theorielessen de voorkeur heeft. Zie hieronder voor de mogelijkheden van theorieles.

Examens niet-leerlingen De Muzen
Ook als je geen les volgt bij De Muzen, kan jij bij ons examen (zowel theorie als praktijk) doen. De kosten voor leerlingen die geen reguliere lessen volgen bij De Muzen, zijn anders dan voor leerlingen. De prijzen vindt u op de inschrijfformulieren hieronder (u vindt deze door te klikken op 'inschrijven'). 


Wanneer is wat in het cursusjaar 2018-2019?

A/B/C/D-examen theorielessen dinsdag 29 januari
  theorie-examen dinsdag 23 april
  praktijkexamen 24 tot en met 29 juni
  praktijkexamen D 29 juni

Lestijden theorie (start dinsdag 29 januari)
A: dinsdag 16.00-16.30 en 16.30-17.00 uur (docente Cunéra van Lier)
B: dinsdag 17.00-17.30 uur (docente Cunéra van Lier)
C/D: dinsdag 17.30-18.00 uur (docente Cunéra van Lier)

Als u zichzelf/uw kind inschrijft voor het A-examen via onderstaande button, wilt u dan in het opmerkingenveld vermelden welke lestijd voor theorie uw voorkeur heeft?

Cursus-aanbod

Examens
Leeftijd Lessen Tarief Lesduur
Niet leeftijdsgebonden € 55,- A-examens inschrijven
Niet leeftijdsgebonden, niet-leerlingen € 67,50 A-examens inschrijven
Niet leeftijdsgebonden € 55,- B-examens inschrijven
Niet leeftijdsgebonden, niet-leerlingen € 67,50 B-examens inschrijven
Niet leeftijdsgebonden € 80,- C-examens inschrijven
Niet leeftijdsgebonden, niet-leerlingen € 98,50 C-examens inschrijven
Niet leeftijdsgebonden € 80,- D-examens inschrijven
Niet leeftijdsgebonden, niet-leerlingen € 98,50 D-examens inschrijven

Subsidiemogelijkheden cursus blok