Talentenklas

De Talentenklas is bedoeld voor de meer dan gemiddeld getalenteerde cursisten in de leeftijd tussen de 5 en 18 jaar. Het gaat zeker niet in de eerste plaats om cursisten die een vakopleiding willen volgen. De uitstraling van een cursist en de mogelijkheid om aanwezige capaciteiten verder te ontwikkelen, zijn de doorslaggevende factoren. Maar men moet wel naar het niveau moeten kunnen groeien om een goede toelatingsauditie voor het conservatorium te kunnen halen.

Cursisten die de gedrevenheid hebben om hun talenten op het gebied van de podiumkunsten te ontplooien, kunnen in de Talentenklas extra mogelijkheden krijgen. Het gaat daarbij bijvoorbeeld meer lestijd, extra begeleiding bij samenspelmogelijkheden, masterclasses of workshops te volgen en concerten bij te wonen.

De Talentenklas wordt aan het einde van het jaar afgesloten met een concert.  Leerlingen worden door een docent aangemeld voor de Talentenklas voor audities (muziek). Een commissie van professionele docenten bekijkt wie er een jaar aan de Talentenklas mag deelnemen. Jaarlijks wordt een overgangsexamen gehouden.

Deelname aan de Talentenklas kost €797 op basis van 37 lessen van 45 minuten (vanaf 9 jaar). Voor leerlingen van 5 tot en met 8 jaar kosten deelname €532, op basis van 37 individuele lessen van 30 minuten. Naast de reguliere muzieklessen, worden ook theorielessen gevolgd.

Cursus-aanbod

Jaarcursus
Leeftijd Lessen Tarief Lesduur
vanaf 5 jaar 37 € 797,- 30 of 45 minuten inschrijven

Subsidiemogelijkheden cursus blok