Toneellessen 7-9 jaar

In de Theaterwerkplaats leer je alles wat met toneel en musical te maken heeft. Je ontdekt hoe fantastisch het is om in je ‘eigen’ wereld te spelen, een typetje te zijn, jezelf te ontdekken, te improviseren, te verkleden, te zingen en dansen en uiteindelijk met een voorstelling op het podium te staan voor familie, vrienden en bekenden. In de lessen word je vrij om te doen wat je kunt en je ontwikkelt je creativiteit die op het podium goed van pas komt. Want hoe kruip je in de huid van een ander? Hoe speel je een emotie en zet je een personage op een geloofwaardige manier neer? En hoe zit het met kleding, schminken, grimeren en rekwisieten? Ofte wel, wat komt er allemaal kijken bij een goede voorstelling voor familie, vrienden en bekenden?

Bij de jongere leeftijdsgroepen ligt de nadruk op een speelse manier van toneelspelen met verkleden en fantasievolle rollen. Voor de oudere cursisten komen er binnen de Theaterwerkplaats ook nieuwe disciplines aan bod, zoals 'film acteren', improvisatietheater, 'kostuumkunde', schminken en grimeren. Er wordt altijd gewerkt met eigen producties in plaats van kant-en-klare stukken. Dit vraagt veel creativiteit van de docenten, maar ook van de deelnemers en dat maakt het interessant en leuk. Bovendien kunnen de producties dan ook 'op het lijf worden geschreven' van de cursisten, waardoor iedereen goed voor het voetlicht kan treden.

Alle cursussen van de Theaterwerkplaats sluiten af met een uitvoering in de Theaterzaal Spectrum.

De materiaalkosten voor deze toneellessen bedragen €5,00. Dit bedrag kan bij aanvang van de lessen betaald worden aan de docent.

Na de kerstvakantie, per donderdag 10 januari,  wordt gestart met een nieuwe reeks lessen. Deze cursus telt 15 lessen voor € 131,25. Eerst eens een proefles mee doen kan natuurlijk ook! 

 

 

dag lestijd groep docenten lessen wanneer
donderdag 15.45-17.45 uur toneel 7-9 jaar Marthie 10 lessen zomer-kerst
donderdag 15.45-17.45 uur toneel 7-9 jaar Marthie 15 lessen januari-voorjaar

Cursus-aanbod

Korte cursussen
Leeftijd Lessen Tarief Lesduur
7-9 jaar 10 € 89,- 120 minuten inschrijven
7-9 jaar 15 € 131,25 120 minuten inschrijven

Subsidiemogelijkheden cursus blok