Opera

Onze operacursus is bedoeld voor iedereen die (nader) ervaring op wil doen met  opera. Zowel voor beginners op operagebied, als voor (ver)gevorderde zangers is er in deze cursus voldoende te halen. Op 12 vrijdagavonden wordt er gewerkt aan aria’s, duetten, terzetten en koren uit diverse opera’s van  Mozart. Er is plaats voor mensen met solo-ambitie, maar ook voor mensen die in het koor willen zingen.

Niet alleen de muziek, maar ook het spel en de enscenering krijgen aandacht. Liefde, jaloezie, overspel, intriges, verdriet,... allemaal elementen die aan bod kunnen komen. De muziekstukken uit de cursus worden aaneengeregen tot een nieuw verhaal. Dit mondt uit in een voorstelling die in de theaterzaal van Spectrum aan het publiek zal worden gepresenteerd.

Docenten
De cursus wordt gegeven door Hannie Slingerland. Zij is werkzaam als (opera)zangeres, dirigent en als docent klassiek zang. Zij werkte bij de Nederlandse Reisopera. De pianobegeleiding is in handen van beurtelings Hans Erik Dijkstra en Lisette van de Loo.

Niveau
De cursus is bedoeld voor zangers van alle niveaus, maar er wordt wel van je verwacht dat je zelfstandig muziek kunt instuderen. Het is prettig als je al koorervaring en/of zangles hebt.  Wil je eerst weten of deze cursus iets voor jou is? Doe dan vanaf vrijdag 1 februari mee met de kennismakingscursus

Lessen en kosten
De cursus wordt gegeven op 12 vrijdagavonden van 19.00  tot 21.00 uur en start op vrijdag  8 maart. De eindpresentatie is vrijdag  28 juni. Deelname aan de cursus kost € 120,00. Leerlingen die een jaarcursus van het vocale of instrumentale onderwijs volgen, krijgen 50% korting op de inschrijving. Als je voor 1 februari inschrijft, krijg je ook nog eens € 10,00 extra korting. Deze korting krijg je ook als je eerst mee doet met de kennismakingscursus. 

 

Cursus-aanbod

Korte cursussen
Leeftijd Lessen Tarief Lesduur
21+ jaar 12 € 120,- 120 minuten inschrijven

Subsidiemogelijkheden cursus blok