Carnaval des Animaux in Meesterconcert

Het jaarlijkse Meesterconcert draait vrijdag 9 november om het Carnaval des Animaux van de Franse componist Camille Saint-Säens. Dit stuk wordt uitgevoerd door een groot aantal docenten van De Muzen en talentvolle leerlingen uit de Talentenklas.

In de compositie beeldt Saint Saëns een aantal dieren uit. Het zijn voornamelijk de karakteristieke eigenschappen van de dieren die, een beetje spottend maar meestal zeer treffend, worden weergegeven. De muziek wordt uitgevoerd door een orkest van ruim 15 docenten, onder leiding van directeur en dirigent Clemens Rosmulder. Ook treden leerlingen uit de Talentenklas op. Tussen de verschillende delen door draagt Marthie Overeem korte, toepasselijke dierengedichtjes van Kees Stip voor.

Het belooft een sfeervol programma te worden met herkenbare en soms ook hele bekende muziek, en mooie gedichtjes van Veenendaalse origine. Ook van het publiek wordt een actieve rol verwacht, maar hoe, dat blijft een verrassing... 

Het concert begint vrijdag 9 november om 19.00 uur in de zaal van Spectrum en de toegang is gratis. Toegangskaarten zijn vanaf maandag 29 oktober af te halen bij de balie van Spectrum.