Ik Kies Cultuur voor positief geluid

De vier culturele instellingen in Veenendaal hebben de campagne ‘Ik Kies Cultuur’ gelanceerd, om zo voorstanders van cultuur in Veenendaal een stem te geven. ,,Er wordt veel geroepen over cultuur. Niet altijd is dat positief, terwijl wij in de sector juist dagelijks de positieve verhalen horen. Die geluiden willen we graag delen.”

Op de website www.ikkiescultuur.nl kan iedereen die cultuur steunt een stem uit brengen. Deze teller loopt gestaag op en moet een duidelijk signaal afgeven. De initiatiefnemers van de campagne, Theater De Lampegiet, Muziekschool de Muzen, Volksuniversiteit Veenendaal en Bibliotheek Veenendaal hopen op deze manier aan te kunnen tonen dat veel mensen in Veenendaal cultuur steunen en waarderen. ,,Cultuur is niet alleen wat wij, de instellingen, doen. Cultuur is ook de dansles van je dochter, een goed boek bij de open haard of bezoek aan een concert. Dat is wat heel veel mensen enorm waarderen en met deze campagne proberen wij daar vorm aan te geven.”

Onderdeel van de campagne is het beeldmerk waarbij echte inwoners van Veenendaal worden gebruikt. Mensen worden gefotografeerd en gevraagd hun verhaal te doen. Deze quotes en foto’s worden vervolgens gebruikt op de website en op de Facebook pagina van de actie.

Eigen bijdrage
Inwoners van Veenendaal kunnen zelf hun bijdrage leveren aan de campagne. Door een selfie op te sturen naar info@lampegiet.nl wordt deze foto gebruikt in de campagne en krijgt cultureel Veenendaal een gezicht. Stemmen kan op www.ikkiescultuur.nl en meer informatie is ook te vinden op Facebook: www.facebook.com/ikkiescultuur