Mozart bij Blokfluitdag

Muziek van Mozart, daar draait het allemaal om tijdens de Blokfluitdag van Muziekschool de Muzen op zaterdag 17 maart. En alle blokfluitisten zijn van harte welkom om mee te spelen!

Aan de hand van een verhaal over Amadeus Krullebol is er muziek voor elke blokfluitist, ongeacht de leeftijd en/of niveau. Het gaat over de pruik van Mozart en deze gaat op een gegeven moment af en… Er worden meerdere stukken van Mozart ingestudeerd, waaronder de 40e van Mozart, met nog een knipoog naar het 40-jarig jubileum van De Muzen. Ook meer eigentijdse lichte muziek wordt gespeeld.

De Blokfluitdag staat onder leiding van de blokfluitdocent van De Muzen, Ad van Vliet en Leonard Krijgsman. Laatstgenoemde is blokfluitdocent in Wageningen. Samen tekenden zij al voor meerde-re, succesvolle edities van de Blokfluitdag.

Doel van de Blokfluitdag is om gezellig samen te musiceren en om van elkaar te leren. Daarbij worden leerlingen per niveau ingedeeld. Eerst repeteren de groepen afzonderlijk, aan het eind van de dag wordt een groot orkest gemaakt. Om 15.00 uur wordt in de zaal van het Ontmoetingshuis een presentatie gegeven, waarbij publiek meer dan welkom is.

De Blokfluitdag zelf is op zaterdag 17 maart, van 10.00 tot 16.00 uur. En elke blokfluitist is van harte welkom om mee te spelen. Deelname kost € 5,00 voor leerlingen van De Muzen en Leonard Krijgsman, niet-leerlingen betalen € 10,00. Deelnemers moeten een eigen instrument en lunch meenemen, voor wat lekkers tussen de repetities door wordt gezorgd.

Om mee te kunnen doen aan de Blokfluitdag is aanmelden noodzakelijk. Dat kan door een e-mail te sturen naar info@muzenveenendaal.info. Aanmelden kan tot en met zondag 18 februari. Na aanmelding volgt informatie over de betalingsprocedure.

De Blokfluitdag vindt plaats in het Ontmoetingshuis aan de Spiesheem 54 in Veenendaal (ben je onbekend in Veenendaal en maak je gebruik van een navigatiesysteem om bij het Ontmoetingshuis te komen, voer dan Hootsenheem in als adres. Aan deze straat bevindt zich een groot, gratis parkeerterrein en vanaf hier is het Ontmoetingshuis niet te missen).