Nieuwe start toneellessen

 Na de kerstvakantie gaat een aantal toneelcursussen weer opnieuw van start. Kinderen die eens willen kijken of het iets voor hen is, zijn van harte welkom.

In november hebben de groepen 7-9 jaar en 10-12 jaar hun eerste serie lessen afgerond met een prachtige voorstelling voor volle zalen. Na de kerstvakantie hervatten deze groepen hun lessen en wordt ook een groep 13-14 jaar toegevoegd aan ons toneelaanbod. Ook is de verwachting dat in februari weer gestart wordt met toneellessen voor kinderen van 4 tot en met 6 jaar.

In de toneellessen ontdekken kinderen hoe leuk het is om in je ‘eigen’ wereld te spelen, een typetje te zijn, jezelf te ontdekken, te improviseren, te verkleden, te zingen en dansen en uiteindelijk met een voorstelling op het podium te staan voor familie, vrienden en bekenden. In de lessen komt van alles aanbod, want hoe kruip je in de huid van een ander? Hoe speel je een emotie en zet je een personage op een geloofwaardige manier neer? En hoe zit het met kleding, schminken, grimeren en rekwisieten?

Bij de jongere leeftijdsgroepen ligt de nadruk op een speelse manier van toneelspelen met verkleden en fantasievolle rollen. Voor de oudere cursisten komen er binnen de Theaterwerkplaats ook nieuwe disciplines aan bod, zoals 'film acteren', improvisatietheater, 'kostuumkunde', schminken en grimeren.

Er wordt altijd gewerkt met eigen producties in plaats van kant-en-klare stukken. Dit vraagt veel creativiteit van de docenten, maar ook van de deelnemers en dat maakt het interessant en leuk. Bovendien kunnen de producties dan ook 'op het lijf worden geschreven' van de cursisten, waardoor iedereen goed voor het voetlicht kan treden.

De lessen worden op verschillende dagen gegeven. Hieronder vind je het volledige overzicht en inschrijven kan via de cursuspagina's. Eerst eens een proefles mee doen is zeker mogelijk. Dit kan aangevraagd worden door een mail te sturen naar info@muzenveenendaal.info

 

Leeftijd lesdag Lestijd Docent Kosten Inschrijven
4-6 jaar maandag 16.00-17.00 uur Kim Eichelsheim 10 lessen voor 

€ 53,00

Schrijf hier in
7-9 jaar donderdag 15.45-17.45 uur Marthie Overeem 15 lessen voor 

€ 131,25

Schrijf hier in
10-12 jaar dinsdag 15.45-17.45 uur Marthie Overeem 18 lessen voor 

€ 158,00

Schrijf hier in
13-14 jaar dinsdag 18.00-19.30 uur Marthie Overeem

18 lessen voor € 118,500

Schrijf hier in


Bij de andere toneelgroepen en musicalgroepen is het helaas niet meer mogelijk om dit cursusjaar nog in te stromen of een proefles mee te doen.