Panfluitfeest in Spectrum

Alle panfluitisten zijn zaterdag 22 september van harte welkom om mee te doen aan onze allereerste Panfluitdag! Vaak oefen je stukken alleen, maar niets is leuker dan samen muziek maken. Daarom organiseren wij deze dag om het nieuwe lesseizoen goed te beginnen. Er is ook niet zo maar iemand uitgenodigd om deze Panfluitdag te begeleiden: Matthijs Koene. 
 
Beginners tot gevorderden zijn welkom om kennis te maken met Matthijs Koene. Hij komt deze zaterdag naar Veenendaal om zijn kennis over samenspel te delen met onze leerlingen en alle anderen die zich aanmelden. Tijdens de dag wordt gewerkt aan een gezamenlijk stuk: Russian Berceuse. Ensembles krijgen ook een openbare les (een ‘masterclass’) van Koene om hun stuk naar een hoger plan te tillen.
 
Alle combinaties zijn welkom. Je kan je eigen muziek kiezen, of vraag een van de opties aan die wij voor je hebben geselecteerd. Iedereen die zich aanmeldt krijgt het stuk ‘Russian Berceuse’ toegestuurd, want dat gaan we gezamenlijk instuderen voor de eindpresentatie. Ook de andere stukken worden dan ten gehore gebracht. Koene en panfluitdocente Nadja Spooren van De Muzen sluiten het concert af met duetten van Thomas Morley.
 
Matthijs Koene is hoofdvakdocent panfluit aan het Conservatorium van Amsterdam en een virtuoos speler met een eindeloze ervaring in ensemblespel. Zo speelt hij met gitarist Stefan Gerritsen in duo Verso en worden bijzondere combinaties verkend in Black Pencil, met naast panfluit ook viool, accordeon, percussie en blokfluit. Koene was bijvoorbeeld in april ook te horen bij Podium Witteman waar hij het deel ‘Passepied’ uit van de Suite TWV 55 Es:2 door G.P. Telemann speelde. Neem zeker eens een kijkje op zijn pagina, www.matthijskoene.nl, voor beeldmateriaal.
 
De Panfluitdag vindt plaats op zaterdag 22 september, van 11.00 tot 17.00 uur. Deelname kost € 5,00 voor leerlingen van De Muzen, maar ook niet-leerlingen zijn van harte welkom! De kosten voor niet-leerlingen bedragen € 10,00. Zoek als panfluitist dus een of meer spelers op die met jou een stuk in willen studeren en geef je op! Aanmelden kan door een mail te sturen naar info@muzenveenendaal.info. Vermeld in deze mail jouw naam, leeftijd en het aantal jaar ervaring. 
 
Bladmuziek op te vragen bij aanmelding:
 
Russian Berceuse (arr. Boris Levenson)
Gezamenlijk stuk, stem 1: half gevorderd / stem 2: gevorderd / stem 3: beginners
 
Sarabande (Daniel Purcell 1660 - 1718)
Panfluit en gitaar, optie voor gevorderden
De Draailier (‘Dreher’ eind 18de eeuw)
Panfluit en gitaar, optie voor beginners
 
Last Rose (F. Flotow)
Duet voor panfluit en ander melodieinstrument, optie voor beginners.

Habanera Silana (Jaap de Lange, arr. Jos Aerts)
Panfluit duet, optie voor half gevorderden
 
Je suis déshéritée (Jacques Jacotin, 1529)
Panfluit duet, optie voor gevorderden
 
Bionda, bella Bionda (arr. Carl von Winning)
panfluit trio, optie voor beginners tot half gevorderd

Alpine Suite (Benjamin Britten)
6 trio’s, optie voor half gevorderd tot gevorderd panfluittrio