Pianodag met broers Blaak

Wil je uitgedaagd worden bij het spelen van duo's? Doe dan zaterdag 16 maart mee met onze Pianodag. De broers Stefan en Martijn Blaak zijn specialisten op het gebied van het quatre-mains spel en het spelen op twee piano's. Zij delen tijdens de Pianodag graag hun kennis met alle deelnemers.

Tijdens de Pianodag gaat iedereen in duovorm aan de slag om vierhandig, of om met een derde pianist erbij, zeshandig te spelen en om werken voor twee piano's in te studeren. Dit gebeurt in verschillende lessen per duo. Het rooster hiervoor wordt later bekend gemaakt, omdat dit afhankelijk is van het aantal deelnemers. En als er even geen les is, kan je wel in één van onze lokalen studeren (ook dit volgens rooster). Tijdens de Pianodag word je niet alleen bijgestaan door onze eigen pianodocenten Lisette van de Loo, Hans Erik Dijkstra, Vincent Robert en Roel Hazendonk, maar ook door Stefan en Martijn Blaak.

Martijn en Stefan Blaak
Het Pianoduo Martijn en Stefan Blaak behoort tot de top van pianoduo's van hun generatie. De cum laude afgestudeerde broers concerteren op vele podia in onder andere Nederland, Duitsland, België, Oostenrijk, Spanje, Italië, Frankrijk en de Verenigde Staten. Regelmatig zijn Martijn en Stefan Blaak te gast tijdens internationale festivals, zoals het Grachtenfestival Amsterdam, Le Festival international d'art lyrique d'Aix-en-Provence (Frankrijk), Green Lake Festival (Verenigde Staten), Sächsisches Mozartfest, Leipziger Klaviersommer (Duitsland) en La settimana d'arte di Cecina (Italië). De broers hebben ook al meerdere cd's uitgebracht. Op het album 'Stadium' speelt het duo werken voor twee piano's van onder meer Brahms en Debussy. De cd 'Vesalius' bevat werken voor piano vierhandig van Ravel, Rachmaninoff en Swerts.

Martijn en Stefan Blaak openen en sluiten de Pianodag met twee miniconcerten. 

Aanmelden
Iedereen kan mee doen aan de Pianodag, beginners en gevorderden. Er is voor iedereen repertoire op niveau beschikbaar. En heb je zelf geen duopartner (gevonden), dan helpen onze docenten jou graag met zoeken naar een geschikte partner. Ook als je zelf niet goed weet wat je kunt spelen, onze docenten doen graag suggesties voor de in te studeren werken. Als je mee wilt doen, meld je dan voor 1 maart aan via info@muzenveenendaal.info. Vermeld in de mail jouw naam, jouw ervaring en of je al een duopartner hebt (en wie dat dan is). Deelname kost € 10,00 voor leerlingen van De Muzen. Ook als je geen les volgt bij De Muzen, ben je van harte welkom om mee te doen. Niet-leerlingen betalen € 20,00. Na aanmelding ontvang je informatie over de betalingsprocedure.

De Pianodag vindt plaats in diverse lokalen in Spectrum, de dagindeling vind je hieronder. Als je meer wilt weten over de broers Blaak, kijk dan op www.pianoduoblaak.nl


Dagindeling
10.00 uur: opening met miniconcert door Martijn en Stefan Blaak
10.30 uur: start lessen in duo's in de pianolokalen
12.30 uur: tussentijdse leerlingen presentatie en pauze
13.15 uur: plenaire openbare les
13.45 uur: vervolg lessen
14.30 uur: afsluiting met presentatie van een paar duo's en uiteraard met Martijn en Stefan Blaak zelf.
foto: Pollert