Prachtige Open Dag in Ontmoetingshuis

 Het startsein was nog niet gegeven, of de zaal van het Ontmoetingshuis stroomde vol bezoekers voor de Open Dag van Muziekschool de Muzen. In de gezellige drukte maakten zij kennis met alles wat wij te bieden hebben.

De slagwerkers, die voor tienen al de straat op gingen, trokken meteen de nodige aandacht en daarmee ook bezoekers richting het Ontmoetingshuis. Daar kon kennis gemaakt worden met alle instrumenten, maar ook met vioolbouwer Marietta Schwarz, Hans Spies van Hans Spies Blaasinstrumenten reparatie, de Scheepjeswolharmonie en Harmonie Caecilia. Het zorgde voor een levendige drukte in de grote zaal. Jong en oud grepen de kans om gewoon eens een instrument, of misschien zelfs wel alle instrumenten, uit te proberen.

Ook waren er volop optredens, zowel op muzikaal als dansgebied. Leerlingen, beginners en gevorderden, zetten daarbij hun beste beentje voor. Van een beginnende popband, die pas een paar repetities gehad heeft, tot de band Mutual Disagreement, die in de finale van Vlow Popronde staat. Maar ook bijvoorbeeld barokensemble Barocco delle Muse, het jubileumorkest en leerlingen uit de Talentenklas traden op.

Bij dans was er een mooie doorsnede te zien van het aanbod. Kleuters die enthousiast de kattensprong demonstreerden aan het publiek, maar ook ervaren dames op spitzen. De tapdancegroep zorgde voor een swingend geluid en de meiden van moderne dans voerden een prachtige dans uit op ‘Dear mr. President’ van Pink.

Tussendoor lieten kinderen zich nog even schminken, om vervolgens weer gezellig aan te sluiten bij een workshop. Zo werd bij de speciale muziekworkshop voor kleuters een heuse ode gebracht aan ‘Diederik de dromedaris’, waarbij de jonge kinderen meespeelden op blokfluit, piano, harp, dwarsfluit en panfluit. En bij de kleuterworkshop viool kwam de krokodil langs!

Het was voor ons een meer dan geslaagde Open Dag en wij hopen dat jij ook genoten hebt! Iedereen die zijn medewerking verleend heeft, wordt dan ook hartelijk bedankt! 

Foto's van de Open Dag zijn te bekijken in het fotoalbum Open Dag 2018.