Proef Cultuur Veenendaal: Start seizoen

Theater, muziek, dans, … En nog zoveel meer. Het is zaterdag 15 september allemaal te vinden in het centrum van Veenendaal in het kader van Proef Cultuur.

Met Proef Cultuur openen de culturele instellingen en amateurkunstverenigingen van Veenendaal gezamenlijk het culturele seizoen. ,,Wij hebben dit jaar een iets andere invulling van de presentaties van iedereen. We lopen gezamenlijk een route langs vier locaties met een divers programma. De route en het programma start op het Kees Stipplein, waar iedereen getrakteerd wordt op een “Sweet Table”", aldus de organisatie. Voor deze koffie “plus” op het Kees Stipplein is aanmelden nodig: proefcultuur@muzenveenendaal.info.

 Zo zijn er dit jaar maar liefst vier podia met optredens. Om 10.00 uur is de start op het Kees Stipplein, waar iedereen welkom is voor koffie/thee/limonade met heel lekkere dingen, gemaakt door banketbakker Jan Banket uit Veenendaal. Dan volgt men om 12.00 uur een speur/puzzeltocht richting Theater de Lampegiet. Daar start om 13.00 uur het programma op een groot buitenpodium. Om 15.00 uur gaat de speur- en puzzeltocht verder richting de Troubadour, waar onder andere Veenendaalse koren van zich laten horen. Om 17.00 uur is de laatste etappe van de speur/puzzeltocht die eindigt op het Stadsstrand, waar om 19.00 uur het avondprogramma start. 

Ook op de route gebeurt er naast de optredens van alles. Zo staan er weer allerlei kraampjes, waar liefhebbers langs kunnen slenteren om zo een goed beeld te krijgen van cultureel Veenendaal. Maar het gaat bij Proef Cultuur natuurlijk niet alleen maar om ‘kijken’. Er is ook alle gelegenheid om zelf in actie te komen. Er is een prijsvraag! Op de route zijn allerlei opdrachten te maken, die bij een goede beantwoording leiden tot een antwoord. Er zijn mooie prijzen te winnen, zoals gratis les bij Muziekschool de Muzen. 

Bent u nieuwsgierig naar wat er allemaal gaat gebeuren op 15 september? Like dan de Facebookpagina Proef Cultuur Veenendaal, volg Proef Cultuur op Instagram, of kijk op www.proefcultuurveenendaal.nl