Over ons

Stichting Muziekschool Veenendaal ‘de Muzen’ heeft als voornaamste doel het bevorderen van de culturele en kunstzinnige vorming van en door de Veenendaalse bevolking. De instelling heeft zich in de loop der jaren ontwikkeld van een muziekschool tot een multidisciplinair instituut (muziek en dans), waaraan ook een ‘Steunfunctie’ is toegevoegd. Daarnaast worden de Amateurkunst en popmuziek ondersteund en worden festivals en kunstprojecten georganiseerd. De instelling telt momenteel zo'n 42 medewerkers.

Historie
Veertig jaar geleden startte de muziekschool Veenendaal in een klein kamertje boven een muziekhandel aan de Markt. Al gauw was een grotere behuizing nodig, die werd gevonden in de Frisia-villa tegenover theater ‘de Lampegiet’. Zo’n twaalf docenten gaven daar les, ieder had de sleutel en wist hoe het koffiezetapparaat werkte. Gezellig, maar klein behuisd, werden in de grootste kamer uitvoeringen gegeven. Onder leiding van de toenmalige directeur,  groeide de school uit deze locatie en werd naarstig gezocht naar een andere ruimte. Aan de Zandstraat verrees in 1991 ‘de Muzen’. Ook het Cursusproject (huidige Volksuniversiteit) werd in dit gebouw ondergebracht. Intussen ontwikkelde de muziekschool zich tot een instituut met een diversiteit aan muziekinstrumenten, van fluit tot contrabas, onderwezen door 34 docenten. Naast klassieke muziek is er ruime aandacht voor ballet, musical, pop - , en lichte muziek, wereldmuziek en worden er lessen gegeven aan kinderen in het primair -, en voortgezet onderwijs. In de loop der jaren zijn er verschillende ensembles opgericht.

Heden en toekomst
In 2007 is gestart met de voorbereidingen van nieuwbouw en sinds september 2013 vinden alle lessen van De Muzen plaats op deze nieuwe locatie, in Spectrum aan het Kees Stipplein 72. Samen met de Volksuniversiteit Veenendaal verzorgt De Muzen in dit gebouw cursussen en projecten voor de Veenendaalse samenleving. Het gebouw is ontworpen door de architect Marianne Loof en is gevestigd tegenover de Cultuurfabriek waar de Openbare Bibliotheek Veenendaal, Kunstuitleen Veenendaal, Historisch Museum Viseum-Veenendaal en Historische Vereniging Oud Veenendaal gehuisvest zijn. Vanaf het Kees Stipplein zullen deze culturele instellingen een gevarieerd cultuuraanbod bieden aan een gemeente met ongeveer 65.000 inwoners.

Muziekschool de Muzen wil doorgroeien tot een instituut met meer dan 1500 cursisten die wekelijks cursussen volgen. 

 

Vacatures

Muziekschool de Muzen heeft op dit moment de volgende vacature:


 


 

 
Stichting Muziekschool Veenendaal is op zoek naar een:
Medewerker PR en Marketing t.b.v. de Cultuurimpuls Veenendaal
(0,2 FTE)
 
Over de Cultuurimpuls en Stichting Muziekschool Veenendaal (De Muzen) 
De Muzen is in opdracht van de gemeente Veenendaal penvoerder voor de Cultuurimpuls en in die hoedanigheid werkgever van de Cultuurmakelaar. De Cultuurimpuls is een programmasubsidie die wordt uitgevoerd door de Cultuurmakelaar. Het programma beoogt meer samenhang in het Veenendaalse culturele veld tot stand te brengen en vanuit deze samenhang nieuwe initiatieven en samenwerkingen te stimuleren. Daarnaast is het de bedoeling een groter publieksbereik te realiseren.
 
Wat doe je en wie ben je?
Als medewerker PR en Marketing werk je samen met de cultuurmakelaar aan het opzetten en onderhouden van een digitaal platform voor cultuur in Veenendaal. Daarnaast ondersteun je culturele partijen en het amateurveld met raad en daad.
 
Je bent iemand die weet wat er speelt in de culturele sector. Je bent vertrouwd met digitale en sociale media en relevante PR en Marketing strategieën. Je kan je inleven in verschillende doelgroepen en een vertaalslag maken naar diverse communicatie-uitingen. Je bedenkt en ontwikkelt sterke formats, maakt steengoede content, schakelt hierbij je creatieve netwerk in als dat nodig is en je zorgt dat de content onder de aandacht komt bij het juiste publiek. 
 
Vanzelfsprekend ben je creatief, maar ook zorgvuldig. Je werkt vlot en nauwkeurig en kunt makkelijk schakelen tussen verschillende werkzaamheden. Je bent collegiaal, werkt inzichtelijk en vraagt om inhoudelijke input. Je houdt overzicht en kunt goed zelfstandig werken.
 
Functie-eisen
Een relevante opleiding op MBO+ niveau, bijvoorbeeld in communicatie, media of journalistiek;
Bij voorkeur kennis van CMS systemen zoals WordPress
Ruime kennis van en ervaring met social media
Goede beheersing van de Nederlandse en Engelse taal in woord en geschrift
Initiatiefrijk, creatief, doortastend, ondernemend en flexibel
 
Arbeidsvoorwaarden
De functie is ingeschaald op niveau 6 van de CAO Kunsteducatie. Arbeidsvoorwaarden conform CAO. Invulling op free-lance basis is mogelijk. 
 
Informatie
Voor nadere informatie kan je contact opnemen met de Cultuurmakelaar, Joyce Delpeut via j.delpeut@spectrumveenendaal.nl
 
Sollicitatie
Je motivatiebrief en CV kan je uiterlijk vrijdag 16 november richten aan Henriet Vink, managementassistent van De Muzen via info@muzenveenendaal.info.
Gesprekken zullen plaatsvinden vanaf 19 november.