Over ons

Stichting Muziekschool Veenendaal ‘de Muzen’ heeft als voornaamste doel het bevorderen van de culturele en kunstzinnige vorming van en door de Veenendaalse bevolking. De instelling heeft zich in de loop der jaren ontwikkeld van een muziekschool tot een multidisciplinair instituut (muziek en dans), waaraan ook een ‘Steunfunctie’ is toegevoegd. Daarnaast worden de Amateurkunst en popmuziek ondersteund en worden festivals en kunstprojecten georganiseerd. De instelling telt momenteel zo'n 42 medewerkers.

Historie
Veertig jaar geleden startte de muziekschool Veenendaal in een klein kamertje boven een muziekhandel aan de Markt. Al gauw was een grotere behuizing nodig, die werd gevonden in de Frisia-villa tegenover theater ‘de Lampegiet’. Zo’n twaalf docenten gaven daar les, ieder had de sleutel en wist hoe het koffiezetapparaat werkte. Gezellig, maar klein behuisd, werden in de grootste kamer uitvoeringen gegeven. Onder leiding van de toenmalige directeur,  groeide de school uit deze locatie en werd naarstig gezocht naar een andere ruimte. Aan de Zandstraat verrees in 1991 ‘de Muzen’. Ook het Cursusproject (huidige Volksuniversiteit) werd in dit gebouw ondergebracht. Intussen ontwikkelde de muziekschool zich tot een instituut met een diversiteit aan muziekinstrumenten, van fluit tot contrabas, onderwezen door 34 docenten. Naast klassieke muziek is er ruime aandacht voor ballet, musical, pop - , en lichte muziek, wereldmuziek en worden er lessen gegeven aan kinderen in het primair -, en voortgezet onderwijs. In de loop der jaren zijn er verschillende ensembles opgericht.

Heden en toekomst
In 2007 is gestart met de voorbereidingen van nieuwbouw en sinds september 2013 vinden alle lessen van De Muzen plaats op deze nieuwe locatie, in Spectrum aan het Kees Stipplein 72. Samen met de Volksuniversiteit Veenendaal verzorgt De Muzen in dit gebouw cursussen en projecten voor de Veenendaalse samenleving. Het gebouw is ontworpen door de architect Marianne Loof en is gevestigd tegenover de Cultuurfabriek waar de Openbare Bibliotheek Veenendaal, Kunstuitleen Veenendaal, Historisch Museum Viseum-Veenendaal en Historische Vereniging Oud Veenendaal gehuisvest zijn. Vanaf het Kees Stipplein zullen deze culturele instellingen een gevarieerd cultuuraanbod bieden aan een gemeente met ongeveer 65.000 inwoners.

Muziekschool de Muzen wil doorgroeien tot een instituut met meer dan 1500 cursisten die wekelijks cursussen volgen. 

 

Vacatures

Muziekschool de Muzen heeft op dit moment de volgende vacature:


 


 

 
Stichting Muziekschool Veenendaal “de Muzen” is een ontmoetingsplaats voor amateurkunst en professionele kunst. De Muzen verzorgt muziek- en danscursussen, werkt aan projecten, geeft korte cursussen en workshops voor meer dan 1.200 cursisten per jaar. Het is een dynamische instelling in een snel veranderende omgeving. Wij zijn op zoek naar een enthousiaste docent(e) voor het vak:
 
Slagwerk/Drums
Voor ca. 4 uur lesuren per week 
 
Functie-informatie
Tot jouw takenpakket behoort het inhoudelijk en organisatorisch verzorgen en uitvoeren van individuele en groepslessen slagwerk aan leerlingen van alle leeftijdscategorieën. Tot het takenpakket behoort ook het verrichten van overige werkzaamheden, zoals; deelname aan vergaderingen, presentaties en open dagen. Daarnaast neem je deel aan na- en bijscholingscursussen/-projecten. 
 
Wij zoeken (per september 2018)
Een collega met de lesbevoegdheid slagwerk/drums  (bachelor).
Affiniteit met diverse muziekstijlen zoals klassiek en lichte muziek.( bv Afrikaanse en Braziliaanse muziek )
Iemand met gevoel voor de juiste balans tussen onderwijsdoelstellingen en aanleg en motivatie van leerlingen.
Iemand die ondernemend en creatief is, en op de hoogte van de actuele ontwikkelingen in het muziekonderwijs.
Iemand die een uitdaging ziet om leerlingen te werven, in samenwerking met andere docenten binnen de lichte muziek afdeling
Een klantvriendelijke collega die met verschillende doelgroepen kan werken.
Iemand die open staat voor verandering en bij wil dragen aan vernieuwing van het muziekonderwijs.
Een collega die bereid is om in multidisciplinaire teams samen met collega’s (educatieve) projecten te realiseren.
Een flexibele, enthousiaste collega die zowel zelfstandig als goed in teamverband kan werken en daarbij ook beschikt over goede contactuele en communicatieve vaardigheden.
 
Wij bieden
Een aantrekkelijke vergoeding per lesuur met ruimte voor les- en projectvoorbereiding.
De mogelijkheid om deel te nemen aan professionaliseringsbijeenkomsten.
Een tegemoetkoming in de reiskosten als je buiten Veenendaal woont.
 
Informatie
Informatie omtrent de functie kun je krijgen bij Maurice Ditmer (coördinator pop/lichte muziek), telefoon 0318-550646 of per e-mail: m.ditmer@muzenveenendaal.info.
Wij nodigen je uit om je sollicitatiebrief, voorzien van CV vóór 7 juli 2018 te richten aan Henriet Vink, management assistent: info@muzenveenendaal.info

Acquisitie naar aanleiding van deze vacature wordt niet op prijs gesteld.