Subsidiemogelijkheden

Het is mogelijk om voor de verschillende lessen van Muziekschool de Muzen een persoonlijke subsidie aan te vragen. Er zijn hiervoor twee mogelijkheden:

 

Tegemoetkoming in de lesgelden
Voor leerlingen t/m 20 jaar die in Veenendaal wonen, hebben wij een regeling voor tegemoeting in de cursuskosten. Hier zijn wel voorwaarden aan verbonden. Voor meer informatie hierover kunt  u contact opnemen met Anita Methorst  van de financiële administratie.

Wat wellicht ook interessant is om te weten, is dat De Muzen gezinskorting kent. Deze korting wordt automatisch toegepast en is van toepassing op leerlingen onder de 21 jaar die een jaarcursus volgen en die meteen bij aanvang van het cursusjaar starten. De korting is alleen van toepassing op de jaarcursus van het instrumentaal of vocaal ofonderwijs (37 of 18 lessen). Bij later instromen is de gezinskorting niet van toepassing. De kortingen worden berekend op basis van de cursustarieven, de grootste korting gaat over het laagste tarief. Een korting wordt verleend op het geldende cursustarief van 5 procent voor het tweede kind, 10 procent voor het derde kind, 15 procent vanaf het vierde kind uit één gezin. De korting geldt niet voor het kort aanbod en speciale productiegroepen, bijvoorbeeld ensembles en de Talentenklas. Als voorwaarde wordt de factuur naar één debiteur gestuurd en de korting is van toepassing op één jaarcursus per kind.
 

Jeugdfonds Sport & Cultuur
Het Jeugdcultuurfonds ondersteunt kinderen en jongeren van 4 tot 18 jaar uit gezinnen waar niet genoeg geld is voor cultuurlessen en materialen. Kinderen kunnen met financiële ondersteuning van het Jeugdfonds Sport & Cultuur lessen volgen of benodigdheden aanschaffen, zoals instrumenten, kostuums of schilderspullen. Alle informatie over het Jeugdfonds Sport & Cultuur is te vinden op https://www.jeugdcultuurfonds.nl/fonds/utrecht en https://www.jeugdsportfonds.nl/wp-content/uploads/sites/3/2016/08/Spelre....